Голова Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) міста Івано-Франківська, Роман Плітус, у вівторок, 13 червня, видав наказ під назвою "Про проведення загальної мобілізації".

Цей документ наголошує на обов'язковості явки військовозобов'язаних осіб до міської ТЦК протягом 10 днів. Місцеве видання "Західний кур'єр" розповів про цей захід.

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

У цьому наказі йдеться про мобілізацію людських і навіть транспортних ресурсів і, звичайно, про заборону військовозобов'язаним особам змінювати місце проживання без дозволу начальника ТЦК.

Відповідно до цього наказу, органи державної влади, виконавчі комітети, що належать до сільської місцевості, а також територіальні громади, підприємства, установи, організації, навчальні заклади та житлово-експлуатаційні організації мають своєчасно повідомити військовозобов'язаних та резервістів, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Крім цього, забезпечити їхню явку до Івано-Франківського міського ТЦК.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Нагадаємо, що у разі ухилення від призову на військову службу під час загальної мобілізації громадяни, які відмовляються від явки на виклик у ТЦК та СП, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Керівники підприємств, установ та організацій також несуть відповідальність.

За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, для них відстрочка не діє: кому зі студентів не вдасться "відкосити" від мобілізації

Як повідомляв "Знай.uа", дідусь просить підтримати петицію: онук загинув, захищаючи Україну

Знай.uа писав, воїн ЗСУ розповів, як їх уже "поховали", але вони відбивалися до кінця: "Штурм 12 годин"