У Херсонській області фермер власноруч рятував урожай від повені після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Дві доби боротьби дали результат – вода не дійшла до поля, де зокрема вирощуються кавуни. Про це розповів аграрій Віктор Свідерський у tik-tok.

Після підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС у небезпеці опинилися тисячі людей та тварин, десятки населених пунктів та врожаї на полях місцевих фермерів. Проте деякі аграрії вирішили дати "бій" стихії та захистити майбутній урожай.

Каховська ГЕС, скріншот: YouTube
Каховська ГЕС, скріншот: YouTube

Так, один із фермерів для захисту поля з кавунами він створив справжню систему "оборони" із земляним валом та ровами. Працювати доводилося і руками, і технікою, але внаслідок цього ділянку землі вдалося врятувати від затоплення.

Фермер врятував кавуни. Фото: скрін tiktok
Фермер врятував кавуни. Фото: скрін tiktok

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

"Хлопці з лопатами, трактор - нагрібали, далі підкидали. Тут усюди повністю стояла вода, на поле вода не зайшла, до кавунів не дістала. Там далі морква йде, огірки... До поля вода не дістала. Фермер боровся дві доби", – розповів аграрій.

@viktor_agro0

Наша аграрна країна тільки розквітатиме 🙏🥹#віктор_свідерський #тіктокукраїна💙💛 #агрономич_віктор #тепличнийбізнес #хочуврек #повінь2023 #каховськагес #підтоплення #каховскаягэс #овочі #реки

♬ оригинальный звук - Агрономич Віктор

Українці захопилися героїчним вчинком фермера.

"Супер. Дякую, будемо їсти кавуни, завдяки таким чудовим і незламним УКРАЇНЦЯМ", "Молодець. Радію, що в нього вийшло", "Голова, добрий господар, нехай йому щастить у господарстві. Молодець", - написали в коментарях.

Коментарі. Фото: скрін tiktok
Коментарі. Фото: скрін tiktok

Раніше портал Знай повідомляв, влітку залишимося без світла? Українців попередили про наслідки руйнування Каховської ГЕС.

Також наш портал інформував, цілі села пішли під воду через підрив Каховської ГЕС: чи отримають українці компенсацію за шкоду житлу.

Крім того, ми писали, що українців просять екстрено знизити споживання води через руйнування Каховської ГЕС: "Це має зробити кожен".