Про те, як зміниться проїзд у громадському транспорті Києва, розповіли у КМДА. Так, урядовці планують виплачувати компенсації пільгового проїзду комунальним перевізникам.

В 2023 році з міського бюджету на це хочуть виділити 1 мільярд 81 мільйон гривень. За планом це компенсує вартість проїзду 990 тисячам осіб. Зокрема станом на 1 травня перевізникам виплатили 180 мільйонів 846 тисяч гривень.

Громадський транспорт Києва. Фото: Youtube
Громадський транспорт Києва. Фото: Youtube

Проте кількість поїздок пільгових категорій зменшилась, якщо порівнювати показники за 2021 рік. За аналогічний період тоді було компенсовано 262 мільйони 193 тисячі гривень.

На пільговий проїзд у громадському транспорті столиці мають право 20 категорій українців, як нагадали у КМДА. У законі сказано, що на нього можуть розраховувати пенсіонери, діти з інвалідністю, люди з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Українці у транспорті, фото: Знай.ua
Українці у транспорті, фото: Знай.ua

Крім того, проїзд передбачено також для осіб, які здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, дітей-сиріт та тих, хто втратив батьківську опіку, дітей з багатодітних сімей, військовослужбовців з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасників бойових дій, батьків військовослужбовців, загиблих чи померлих або зниклих безвісти та інших.

Нагадаємо, в Україні скоротять кількість субсидіантів після нових перевірок: хто залишиться без допомоги

Раніше ми писали про те, що по 5000 та 6600 гривень на людину: хто з українців отримає одразу дві грошові допомоги

Як повідомляв Знай.ua, прибути протягом 10 днів: адвокат прокоментував "загальну мобілізацію" в одному з військкоматів