В Україні відмовляють у субсидії тим, хто зробив дорогу купівлю на суму понад 50 тисяч гривень. Але що робити українцям, які придбали нове житло та потребують допомоги? Відповідь дали у головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області.

У Пенсійному фонді нагадали, що субсидії в Україні призначаються за правилами і якщо людина не відповідає вимогам, то допомоги відмовляють. Зокрема, на житлову субсидію можна не розраховувати, якщо протягом 12 місяців перед зверненням за допомогою людина чи хтось із її родини здійснив одноразову купівлю на 50 тисяч гривень та більше.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Що робити українцям, які придбали новий будинок чи квартиру та хочуть оформити житлову субсидію? У деяких випадках допомоги буде відмовлено, але водночас є "лазівка", яка дозволяє заплющити очі на таку велику фінансову операцію.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Водночас житлові субсидії призначаються, у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів, і доходи від такого продажу не враховуються у сукупний дохід домогосподарства", - пояснили у відомстві.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше.

Також наш портал інформував, контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Крім того, ми писали, субсидія для орендованої квартири: у ПФУ пояснили, як оформити допомогу.