В Україні другий рік йде війна, триває воєнний стан, і хоч багато українців допомагають війську, воюють з ворогом, існують ті, хто прагне ухилитися від служби.

Так колишньому керівнику Тернопільського обласного військового комісаріату повідомили про підозру за переправляння за кордон ухилянтів. Про це повідомили в офісі Генерального прокурора України.

СБУ затримало екскерівника ТЦК. Фото: Telegram
СБУ затримало екскерівника ТЦК. Фото: Telegram

За даними слідства, чоловік організував видачу довідки військово-лікарської комісії військовозобов'язаному чоловікові про тимчасову непридатність до служби. Після цього він міг перетинати державний кордон під час дії воєнного стану.

"Екскерівник військового комісаріату інкримінує незаконне переправлення осіб через державний кордон України", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні
Показати ще

Наразі підозрюваний обіймає посаду заступника командира батальйону однієї з військових частин. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Цікаво, що раніше було виявлено цілу низку благодійний та громадських організацій, які влаштовували українським чоловікам безперешкодний виїзд за кордон під прикриттям програми "шлях".

СБУ затримало екскерівника ТЦК. Фото: Telegram
СБУ затримало екскерівника ТЦК. Фото: Telegram

На Київщині також було виявлено посадовця, який організовував ухилянтам виїзд за кордон.

Нагадаємо, ми писали, що брали від 6 до 10 тис. дол: ДБР викрило посадовця який організовував ухилянтам виїзд за кордон.

Як повідомляв "Знай.ua" приїхали грати благодійний концерт, поїхали у військомат: в Одесі запакували музикантів, повезли відразу у десант.

Також "Знай.ua" інформував, львівська ОВА видала сотні дозволів на виїзд: підозрілі організації допомогали ухилянтам.