Пенсійне посвідчення має бути у кожного, хто отримує відповідні виплати, оскільки воно підтверджує статус людини. Бувають ситуації, коли його потрібно відновити, наприклад, у разі втрати.

Посвідчення вимагає заміни у декількох випадках. Зокрема, якщо старе посвідчення виявилося непридатним, було втрачено або на людину чекає призначення пенсії іншого виду, а також у разі зміни обставини опіки та піклування. Усі ці пункти є підставою для заміни документа.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

У Соціалці підказали, що для цього потрібно. Після заміни посвідчення у пенсійній справі робиться відповідна відмітка.

Так, для заміни подається заява до сервісного центру Пенсійного фонду. Також просять зібрати пакет наступних документів:

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще
  • документ, що засвідчує особу/повноваження особи як представника;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта для фізичних осіб, які за своїми релігійними переконаннями відмовилися від прийняття РНОКПП та мають відповідну позначку у паспорті;
  • фото;
  • зразок підпису (для електронного пенсійного посвідчення).

Нове пенсійне посвідчення можна отримати у сервісному центрі ПФУ, який ви вказали у заяві, але якщо йдеться про електронне пенсійне посвідчення – його видають у зазначеному у заяві відділенні банку.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, українцям пообіцяли перерахунок субсидій, але ситуація має погіршитися

Як повідомляв Знай.ua, "Ощадбанк" спростив життя українців новою послугою: як раніше вже не буде