Українських випускників чекає новий етап у житті – вступ до ВНЗ. Однак перед цим усі обов'язково повинні скласти іспити, а саме - національний мультипредметний тест.

Цього року дві сесії для складання НМТ – основна з 5 по 23 червня, а додаткова – з 11 по 24 липня. У виданні Освіта.ua. підказали, коли і де можна буде дізнатися про результати тесту, які й визначать подальшу долю абітурієнтів.

Іспит, фото news
Іспит, фото news

Так, результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів можна буде дізнатися у персональних кабінетах учасників тестування у вкладці "Результати" до 28 червня 2023 року. А ось результати додаткової сесії – до 29 липня 2023 року.

Окрім того, абітурієнти одразу після НМТ зможуть дізнатися не лише кількість набраних тестових балів, а й те, якими є їхні шанси для вступу за шкалою 100-200 балів. Це визначає спеціальна таблиця, яку погодили у МОН України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

ВНЗ. Фото: ZN, ua
ВНЗ. Фото: ZN, ua
ВНЗ. Фото: ZN, ua

Варто нагадати, що українці здають цього року три предмети, два з яких – обов'язкові. Максимальна кількість балів залежить від дисципліни. Позитивним вважається результат тесту, в якому учасник відповів правильно на 10% запитань і більше.

  • з української мови - 45 балів,
  • з математики, фізики, іноземної мови – 32 бали,
  • з історії України – 54 бали,
  • з біології – 46 балів,
  • з хімії – 40 балів.

Раніше ми писали про те, що Ощадбанк готовий платити українцям гроші за просте завдання, як отримати

Як повідомляв Знай.ua, майже 12 тисяч посібників: як українцям отримати гроші від ООН