Після досягнення пенсійного віку українці можуть продовжувати працювати і збільшити розмір своєї пенсії. Скільки потрібно опрацювати, щоб Пенсійний фонд перерахував пенсію, розповідає "Пенсійний кур'єр".

До редакції видання звернувся працюючий пенсіонер та поцікавився, чи зміниться розмір його виплати, якщо він звільниться після року праці.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Я на пенсії, але ще працюю. Якщо я звільнюсь після року роботи, мені щось виплатять?", - запитав українець.

Фахівці відповіли чоловікові, пояснивши, у яких випадках він як працюючий пенсіонер може розраховувати на перерахунок своєї пенсії.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Для того, щоб вам у майбутньому зробили перерахунок пенсії як пенсіонеру, який працює, необхідно відпрацювати два роки після призначення пенсії або щоб після призначення (перерахунку) пенсії минуло не менше двох років (якщо відпрацьовано менше двох років)", - відповіли пенсіонеру.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіть внески не допоможуть? Українці можуть залишитись без частини стажу, попередження від Пенсійного фонду.

Також наш портал інформував, перерахунок пенсій, нові тарифи та старт НМТ: головні нововведення, з якими українці зіткнуться вже у червні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українців змусять повернути частину отриманих пенсій, якщо вони не "грали за правилами": кому варто задуматися.