Один з найпопулярніших напоїв, з якого багато хто воліє починати день, активно дорожчає у світі. А ось українські супермаркети порадували покупців досить суттєвим зниженням цін на каву. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

Останні кілька місяців цінники на каву в Україні, м'яко кажучи, не тішили покупців. Однак у другій половині червня в супермаркетах помітно знизилася вартість цього напою, що бадьорить.

Ціни на каву та чай, фото: Знай.ua
Ціни на каву та чай, фото: Знай.ua

Так, станом на 21 червня кава торгової марки "Nescafe" Gold в середньому коштуватиме 152,04 гривні за 120-грамове впакування. Для порівняння, у травні за цей напій у середньому доводилося заплатити 170,70 гривні. Тобто напій подешевшав на 18,66 гривні.

Найдешевше кава вищезгаданої торгової марки пропонується у мережі супермаркетів Novus – 129,00 гривні. В решті торгових мереж цінники коливаються від 140,29 до 184,80 гривні за 120-грамову упаковку.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що в аналогічний період минулого року ця кава продавалася із середнім цінником у 143,64 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Також наш портал інформував, вигідніше купити м'яса: супермаркети показали космічні ціни на сосиски та сардельки, дорого навіть у свята.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на цінник без сліз не поглянеш: як змінилася вартість свіжої та мороженої риби у перший місяць літа.