На соціальній платформі українці часто цікавляться нагальними питаннями, стосовно виплат та перерахунку пенсій.

У етері Прямої лінії з пенсійних питань, українець поцікавився, чи належить йому перерахунок пенсії, якщо він пропрацював після виходу на заслужений відпочинок лише рік.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Я на пенсії, але ще працюю. Якщо я звільнюся після року роботи, мені щось виплатять? — йдеться у запитанні.

Експерти з пенсійного права зазначають, що для того, щоб вам у майбутньому зробили перерахунок пенсії як пенсіонеру, який працює, необхідно відпрацювати два роки після призначення пенсії або щоб після призначення (перерахунку) пенсії пройшло не менше ніж два роки (якщо відпрацьовано менше ніж два роки).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх
Показати ще

З чого виходить, що пенсіонеру відбудеться перерахунок, але лише після дворічного терміну.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Важливо знати, що перерахунок пенсій торкнувся пенсіонерів, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії отримали страховий стаж тривалістю 24 місяці або менше, але після призначення/попереднього перерахунку минуло щонайменше два роки.

Перерахунок пенсії здійснено понад 654,9 тис. осіб, розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення – 221,74 грн.

Нагадаємо, ми писали, що 1,5 мільйони на тренажери для села де мешкає 50-70 пенсіонерів: барабани для укриттів були ще "квіточками".

Як повідомляв "Знай.ua" Пенсійний Фонд зробив важливу заяву для українських пенсіонерів, які проживають у Польщі.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні знову хочуть збільшити пенсії вже із серпня - хто може вже потирати руками.