В Україні триває війна та багато українців вимушені залишати свої оселі та переїжджати у більш безпечні міста. На новому місці багато переселенців відчувають складнощі у пошуку роботи.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Щоб простимулювати роботодавців брати на роботу переселенців, Кабмін прийняв рішення виплачувати допомогу за працевлаштування ВПО.

Роботодавцям, які будуть працевлаштовувати переселенців, держава буде надавати щомісячну допомогу у 6,7 тис. гривень

Про це розповідає Міністерство економіки.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Як отримати допомогу від уряду

  • Компенсацію за працевлаштування ВПО отримуватиме підприємство, яке виникло після 24 лютого 2022 року. Щоб зареєструватися в програмі, власник повинен надати податкову звітність за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації, а не за 2021 рік, як було раніше.

Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

  • Компенсацію отримуватимуть роботодавці за працевлаштування тих ВПО, які отримали статус після запровадження воєнного стану в Україні.
  • Контроль за дотриманням умов дії програми посилять — відтепер центри зайнятості запроваджують моніторинг збереження зайнятості працівників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишилися без дому і потребуєте допомоги: як оформити довідку ВПО та виплати від держави, інструкція.

Також наш портал інформував, студенти на вихід: український уряд знайшов спосіб забезпечити ВПО житлом, навіть ремонт не потрібен.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям безкоштовно роздають продуктові набори, ліки та корм для тварин: де і як отримати.