Взимку цього року депутати скасували доплату у 30 тисяч гривень для тих, хто не перебуває на передовій. Рішення викликало хвилю потужного негативу у суспільстві.

Намагаючись заспокоїти невдоволених українців, у квітні депутати проголосували за повернення виплат: на папері виплати повернули, проте грошей у державному бюджеті не знайшли.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Депутат фракції "Голос" Ярослав Железняк знає де насправді можна взяти гроші, щоб повернути виплати військовим.

Він пропонує закрити всі "тіньові схеми" з гральним бізнесом, незаконним обігом цигарок та перерозподілити кошти дорожнього фонду та фонду ліквідації наслідків війни.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

Депутат підкреслив, що для повернення військовим додаткових 30 тисяч грн необхідно збільшити бюджетні видатки на суму понад 71 млрд грн.

"Якщо наша задача на внутрішніх ресурсах знайти 71 млрд грн до кінця року. Що треба робити? Знову ж, найпростіший спосіб. У Бюджеті 2023 року є гроші на «фонд ліквідації наслідків війни», у ньому як раз є 72 млрд грн. Нещодавно були прийняті зміни.., коли у разі екстреної необхідності, гроші з цього Фонду можна брати на військові потреби. Ось ця необхідність і настала".

Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"
Воїни ЗСУ. Фото: "ТРО Медіа"

Також понад 50 млрд є у "Дорожньому фонді".

"Дороги не побудуємо (але тут як раз можна просити міжнародну допомогу), а на виплати майже вистачить. І найбільш складний варіант — це боротьба з тіньовими потоками та корупцією… В цілому потенціал від закриття всіх схем лише по гральному бізнесу — це +20 млрд грн в рік. У комбінації з Дорожнім фондом ми вже знайшли понад 70 млрд на виплати військовим", - пояснив Железняк.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Плюс - головна «діра» Бюджету – Митниця.

"За минулий рік тільки офіційно Митниця втратила через неефективність та корупцію понад 120 млрд грн", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, ми писали, що з 1 липня почнеться: депутати повертають штрафи і перевірки багатьом українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" продавчині синьо-жовтих стрічок намагалися надурити військового: "Зараз втоплю у тому фонтані".

Також "Знай.ua" інформував, Vodafone роздає українцям гігабайти інтернету та хвилини: хто може отримати абсолютно безплатно.