Цього року основному державному документу, Конституції України, виповнюється 27 років. Офіційно свято відзначають 28 червня.

Ознайомтеся з історією свята в Україні.

День Конституції, фото: скріншот Youtube
День Конституції, фото: скріншот Youtube

Чи буде вихідний на День Конституції України у 2023 році

Зазвичай цей день є вихідним у країні. Але після початку повномасштабної російської агресії в Україні було запроваджено військовий стан. І, відповідно, набули чинності норми, прописані у статті 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Відповідно до них, на період воєнного стану скасовуються додаткові вихідні на свята.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

2023 року День Конституції випадає на середу, тому це буде робочий день.

Верховна Рада, День Конституції - фото ВРУ
Верховна Рада, День Конституції - фото ВРУ

Історія свята: які цікаві факти відомі?

Конституція України була прийнята Верховною Радою через 5 років після здобуття незалежності, о 9:20 ранку, 1996 року. Тоді народні депутати працювали без перерв усю ніч.

Крок прийняття Конституції був дуже важливим історія країни. Конституція незалежної української держави закріпила правові засади незалежної держави, її суверенітет та територіальну цілісність.

день конституции 1
День конституції України 2020, скріншот - YouTube

Нагадаємо, що не на 10 грн/л, а більше: ціни на бензин із 1 липня можуть злетіти вище, ніж очікувалося.

Раніше ми повідомляли, що у КМДА незаконно виписали собі державну допомогу: оформили масово. Мінекономіки потребує повернення виплат.

Також стало відомо, що після пенсії пропрацював рік: у ПФУ розповіли, чи чекати на перерахунок.