У п'ятницю, 23 червня, цивільний літак компанії Enter Air, який здійснював рейс із Польщі до Туреччини, на кілька хвилин опинився у повітряному просторі України.

Згідно з повідомленням польського видання RMF24, цей інцидент стався після обіду Пасажирський літак Enter Air, що прямував з Познані до Анталії, на відстані приблизно 20 кілометрів увійшов у повітряний простір України.

Літак, фото - rg
Літак, фото - rg

Хоча, як багато хто знає, ще від початку повномасштабної війни повітряний простір над Україною був закритий для цивільних літаків. Представники авіакомпанії повідомили, що літак облетів грозу. Ситуація контролювалася з боку словацьких диспетчерів, які направили судно на такий маршрут. Вони також наголосили, що всі процедури безпеки були дотримані.

Польське агентство цивільної авіації цю подію підтвердило, зазначивши, що пілоти літака постійно перебували на зв'язку з авіадиспетчером у Братиславі.

Популярні новини зараз
Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Літак E170SU, фото: jetphotos.com
Літак E170SU, фото: jetphotos.com

Інцидент із літаком Enter Air ретельно розслідуватиметься Службою цивільної авіації та Держкомісією з розслідування інцидентів під час польотів. Всі обставини цієї ситуації будуть вивчені для забезпечення максимальної безпеки в повітряному просторі та запобігання подібним інцидентам у майбутньому, тому що в нашому небі досі періодично літають ворожі безпілотники та ракети.

Нагадаємо, хлопцеві заборонили літати літаком просто через ім'я: у що він вляпався

Як повідомляв "Знай.uа", чоловік на повній гучності дивився інтимні відео в літаку і йому нічого не могли зробити: "Після моєї скарги..."

Знай.uа писав, дівчина пересіла в літаку, але інші пасажири цього просто так не залишили: що сталося