Багато українців надають великого значення святкуванню Спасу. Усього їх існує три – Медовий, Яблучний та Горіховий, а відзначають свята щорічно у серпні.

Цього року дати церковних свят залишаються незмінними, але вже з наступного року українці святкуватимуть їх за Новоюліанським календарем. Він розпочне діяти з 1 вересня 2023 року.

Церква, скріншот
Церква, скріншот

Таке важливе рішення ухвалила Православна церква. Зміни передбачають, що всі церковні свята з неперехідними, зафіксованими датами змістяться майже на два тижні назад.

Поки що не набули чинності нові правила про проведення свят, але українцям вже озвучили дати на наступний рік:

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще
  • День семи мучеників Маковеїв, або Маковія – 1 серпня замість 14 серпня.
  • Преображення Господнє, Яблучний Спас – 6 серпня замість 19 серпня.
  • Горіховий Спас - 16 серпня замість 29 серпня.

Спаси у серпні: Медовий, Яблучний, Горіховий, скрін - YouTube
Спаси у серпні: Медовий, Яблучний, Горіховий, скрін - YouTube

Варто зазначити, що на час дії військового стану державні вихідні на свята вирішили тимчасово скасувати. Однак після календарної реформи Православна церква України має намір просити перенести державні свята, які були прив'язані до церковних, дати яких зміняться.

Раніше ми писали про те, що в моменти особливого розпачу прочитайте цю молитву і Господь обов'язково допоможе: "Ти обіцяв пречистими устами Своїми"

Як повідомляв Знай.ua, 4 молитви, які має знати кожен українець: надійний захист для вас та ваших дітей

Також портал Знай.ua писав, що Трійця-2023: чому не можна купатися, йти в ліс і навіть думати про погане – заборони важливого православного свята