Лабораторія Політехнічного Інституту Ренслера в штаті Нью-Йорк подала позов проти компанії зі збирання після того, як заморозник, в якому знаходилися клітинні культури та зразки, було відключено.

Адвокат Майкл Гінсбург заявив: "Людська недбалість і безвідповідальність стали причиною знищення 25 років досліджень".

Про це повідомляє The Sun.

Вчені: скрін з відео
Вчені: скрін з відео

У заморожувачі зберігалися наукові матеріали, які мали триматися при температурі –112F (-80C). Він був обладнаний сигналізацією, що спрацьовує, якщо температура була занадто низькою.

Популярні новини зараз
Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Але прибиральник, який працював у фірмі Daigle Cleaning Services, відключив електрику до заморожувача, і температура піднялася до -25F, що зробило досліди та зразки марними. Зношування сигналізації заморожувача було викликане несправністю механізму, і його планувалося відремонтувати 21 вересня 2020 року.

На знаку, здається, було попередження, як відключити звуковий сигнал, не пошкодивши зразки в заморожувачі, але ця інформація була проігнорована.

"У цій області не потрібне прибирання. Якщо ви хочете відключити звуковий сигнал, натисніть кнопку вимкнення/перевірки на 5-10 секунд", - йдеться там.

Наступного ранку співробітники лабораторії спробували врятувати дослідницькі матеріали. Однак більшість зразків були пошкоджені, знищені та виявилися непридатними, знищивши понад 20 років досліджень.

Учений. Фото: Вести.uа.
Учений. Фото: Вести.uа.
Учений. Фото: Вести.uа.

Відтворити ці досліди можна лише, якщо витратити 1 мільйон фунтів стерлінгів. Вони досліджували фотосинтез і вплинули на розвиток сонячних панелей.

Розслідування дій прибиральника встановило, що він припустився помилки в читанні інструкцій.

Нагадаємо, ВМС США знали про вибух батискафу "Титан": чому ховалась трагедія, в якій загинули 5 людей на шляху до Титаніка

Як повідомляв "Знай.ua", у Біблії суцільна брехня? Дослідження вченого перевернуло його мозок та віру в Бога

Знай.uа писав, чоловік звинуватив дружину в зраді через несхожу дитину, але правда виявилася "куди глибшою"