В Україні стартував сезон продажів червоної та чорної смородини і ціни на перші партії приємно радують, адже вони нижчі, ніж за аналогічний період 2022 року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Незважаючи на холодну та затяжну весну сезон продажів червоної та чорної смородини у 2023 році розпочався приблизно у ті ж терміни, що й минулого року. Втім, вартість перших партій ягід у середньому на 23% нижча за аналогічний період 2022 року.

Ринок. Фото: скрін youtube
Ринок. Фото: скрін youtube

Так, згідно з даними моніторингу, українські садівники готові відвантажувати червоні та чорні смородини по 50-70 гривень за один кілограм.

Експерти вважають, що середній цінник на ягоду цього сезону не злетить і буде нижчим, ніж минулого року. Така цінова тенденція пов'язана зі збільшенням урожайності цієї культури через вступ у плодоношення нових насаджень.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Чорна смородина, скріншот відео
Чорна смородина, скріншот відео

Самі садівники зазначають, що перші партії смородини продаються за нижчими цінами, ніж минулого сезону через високу пропозицію сезонних фруктів та ягід на українському ринку. При цьому попит на цю продукцію оцінюється як досить стриманий.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фруктовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.

Також наш портал інформував, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дефіциту не уникнути? Чи здатна Львівська область компенсувати втрату овочів із Херсонщини.