У місті Щецин, яке розташоване в Польщі, на земельній ділянці одного чоловіка вдалося зробити захоплююче відкриття.

Він просто хотів засадити грядки, але зрештою виявив десь під 40 надгробків, які знаходилися там із XIX століття.

Знахідка у саду, фото: Facebook
Знахідка у саду, фото: Facebook

За інформацією, що надійшла від видання Wprost, мешканець Щецина купив земельну ділянку чотири роки тому, проте лише цього року вирішив підготувати її до того, щоб висадити щось у саду. Все пішло не за планом, коли під час розкопок він натрапив на якийсь незрозумілий твердий предмет під землею.

Ним виявився базальтовий надгробок. А незабаром удалося знайти ще кілька десятків таких, які довелося транспортувати за допомогою шести автомобілів.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Марек Лучак, офіцер поліції Щецина та президент Поморського історичного товариства, повідомив, що разом із групою добровольців вони очистили ділянку від надгробків у понеділок, у другій половині дня. Тепер вони розташовуватимуться на Центральному цвинтарі у Щецині.

Офіцер поліції пояснив, що раніше поряд із місцем знахідки існував цвинтар, і, ймовірно, саме під час ліквідації цього цвинтаря хтось переніс надгробки на цю земельну ділянку.

Кладовище, скріншот: YouTube
Кладовище, скріншот: YouTube

"Не виключено, що хтось хотів використовувати ці плити для будівельних потреб, можливо для зміцнення площі або створення фундаменту для нової альтанки", - додав Марек Лучак.

Нагадаємо, дівчата орендували будинок, але знайшли в ньому купа потайних ходів та дверей: "Туди ми не підемо"

Як повідомляв "Знай.ua", прибиральники знищили 20 років досліджень, не прочитавши інструкцію в лабораторії: "5-10 секунд..."

Знай.ua писав, жінка "тягала" 1,5-річну дитину по підвалах, живучи в Україні без документів: "Малюк..."