В Україні планують змінити дати святкування трьох важливих свят, зокрема Різдва. Відповідний законопроєкт за номером 9431 зареєстрував у Верховній Раді президент Володимир Зеленський.

Українці продовжують давати відсіч російським загарбникам на полі бою і все більше намагаються відмовлятися від усього, що пов'язує з країною-терористкою.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Так, у документі зазначено, що головна мета – відмова від російської спадщини нав'язування Різдва Христового 7 січня та встановлення нової дати святкування – 25 грудня.

Водночас зміняться дати та ще двох важливих свят. День Української Державності буде перенесено із 28 липня на 15 липня. День захисників та захисниць України з 14 жовтня на 1 жовтня.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Свята. Фото: скрін проекту закону
Свята. Фото: скрін проекту закону

"Зміна дати святкування Різдва Христового обумовлює необхідність перенесення на тринадцять повних календарних днів дат Дня Української Державності (з 28 липня на 15 липня) та Дня захисників та захисниць України (з 14 жовтня на 1 жовтня)", - йдеться у пояснювальній записці.

На даний момент законопроєкт на розгляді Комітету Верховної Ради, але невдовзі може бути винесений на голосування, оскільки визначений президентом як невідкладний.

Раніше портал Знай повідомляв, українців обіцяють забезпечити житлом протягом 2023 року: кому пощастить і чому раніше затримували чергу.

Також наш портал інформував, депутати збільшили виплати пораненим військовим: скільки отримуватимуть.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні буде впроваджено платні дороги: перші списки областей уже готові.