В Україні з 1 липня разом зі скасуванням карантину мало припинитися і держрегулювання цін на продовольчі товари. Втім, Кабмін продовжив його на час дії воєнного стану. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

В Україні продовжує діяти державне регулювання цін на продтовари першої необхідності. До цього списку входить пшеничне борошно вищого ґатунку, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), курячі яйця категорії С1, курячі тушки, чверті курячих тушок, олія соняшникова рафінована, хліб житньо-пшеничний та батон.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Продовження державного регулювання цін для українців означає лише те, що торгові націнки на вищезгадані продукти не можуть встановлюватись вище за 10%. При цьому не обійшлося без послаблень – торгові мережі більше не будуть зобов'язані заздалегідь декларувати зміни роздрібних цін на товари зі списку.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Обмеження націнок запроваджується на час дії в Україні військового стану та ще на три місяці після його фактичного скасування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Також наш портал інформував, фруктовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цінова "турбулентність": як змінилася вартість молока, кефіру та сметани в українських супермаркетах.