Поки ціни на огірки та помідори в Україні стрімко знижуються, активно зростає вартість не менш популярного овоча – капусти. Які цінники товару фіксуються в популярних супермаркетах, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям, які люблять готувати голубці, салати чи борщ, доведеться відчутно витратитись, оскільки цінники на капусту ростуть ледь не щодня.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 30 червня середня вартість капусти білокачанної становить 54,70 гривні за кілограм. Для порівняння, ще минулого місяця її вартість була відчутно нижчою – 45,11 гривні за кілограм. Цінники на овочі коливаються в межах 44,49-64,90 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

В той самий час в Україні збільшується пропозиція молодої капусти, що безпосередньо впливає на її кінцеву вартість. Так, овоч нового врожаю подешевшав із 65,71 до 39,76 гривні за кілограм. У супермаркетах молоду капусту можна знайти за різними цінами – від 34,90 до 44,49 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фруктовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.

Також наш портал інформував, вигідніше купити м'яса: супермаркети показали космічні ціни на сосиски та сардельки, дорого навіть у свята.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.