Українцям незабаром знову буде доступна онлайн-послуга щодо зміни місця проживання у сервісі "Дія", проте не всім категоріям населення.

У "Дія" починається бета-тестування оновленої послуги, але скористатися нею поки що зможуть лише жінки та діти. Про це повідомили у Telegram сервісу.

Телефон, фото grozny
Телефон, фото grozny

"На початку повномасштабної війни окремі держреєстри не працювали для додаткового захисту даних українців. Відповідно послуга Зміна місця проживання також була припинена. Тепер послуга повертається. Більше того, ми вдосконалили сервіс", - розповіли українцям.

За попередньою інформацією, змінити місце проживання можна буде лише за декілька кліків, тобто користувачі обійдуться без походів до Центру надання адмінпослуг та органів реєстрації. На цьому етапі фахівці "Дії" набирають тестувальників, щоб перевірити новий функціонал.

Популярні новини зараз
Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Система працюватиме без втручання людини, що зменшить ризик помилки або появи некоректних даних, а також прискорить процес та заощадить час.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Щоб скористатися сервісом, потрібно:

  • мати ID-карту чи закордонний паспорт, податковий номер;
  • бути старше 14 років, або старше 18 років, якщо міняєте місце проживання дитини;
  • не бути військовозобов'язаним;
  • мати право власності на житло, яке було внесено до Реєстру нерухомості з 2013 року.

У Мінцифрі попередили, що послуга поки що буде доступна для дітей, жінок та інших невійськовозобов'язаних українців. Оцінити послугу можна вже зараз за посиланням.

Нагадаємо, пільги скасували, перевірки - повернули: на українців чекають непрості часи