Незважаючи на те, що Україну підтримують багато європейських країн, все-одно залишаються багато команій-спонсорів війни, які продовжують продавати свої товари та платити криваві рублі до бюджету країни-агрессорки.

Unilever-спонсор війни. Фото скрін з Youtube
Unilever-спонсор війни. Фото скрін з Youtube

3 липня відому британську корпорацію Unilever внесено у список міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Корпорації належать понад 400 брендів, зокрема: Domestos, Axe, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei, CLEAR, Чиста Лінія та інші.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

"Підставою стало те, що, працюючи в РФ, компанія сплачує значні податки в російський держбюджет, тим самим підтримуючи економіку агресора та роблячи свій внесок у продовження війни Росії проти України", — йдеться у повідомленні.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну британська компанія заявила про зупинку імпорту та експорту своєї продукції до Росії та з неї.

Unilever-спонсор війни. Фото скрін з Youtube
Unilever-спонсор війни. Фото скрін з Youtube

Протягом одного року війни прибуток компанії Unilever Russia виріс до 9,2 млрд рублів.

Британська корпорація повідомляла, що її позиція щодо війни в Україні не змінилася. Однак підприємства в Омську, Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі та Тулі продовжують працювати, а офіси забезпечують присутність брендів у магазинах.

Unilever-спонсор війни. Фото скрін з Youtube
Unilever-спонсор війни. Фото скрін з Youtube

"Unilever не може виступати проти війни, паралельно сприяючи воєнній машині Путіна. Ми внесли цю компанію до переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки їхні сотні мільйонів податкових внесків до бюджету РФ допомагають фінансувати війну проти України та можуть таким чином навіть опосередковано фінансувати якусь групу російських найманців. Unilever має нового генерального директора — Хайна Шумахера, отже їм потрібен новий старт, бо вони мають відповідати цінностям прав людини. Unilever має залишити Росію зараз, або історія запам’ятає її співучасть у цій війні", — сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

Нагадаємо, ми писали, що Pepsi, Philip Morris, Nestle: улюблені бренди українців продовжують спонсорувати ракети на наші голови

Також "Знай.ua" інформував, що ракети, танки, літаки та автомати: НАЗК визнав компанію "Ашан" спонсором тероризму.