Ціни на сезонні фрукти та ягоди цього року досить сильно кусаються, при цьому вони коливаються у різні боки – то злітають, то знову падають. Українцям на початку липня показали, скільки просять у супермаркетах за кілограм полуниці, яблук та винограду.

Аналітики порталу "Мінфін" зібрали актуальні ціни на ці фрукти та ягоди. За їхніми даними, на початку липня зросла вартість українських яблук порівняно з минулим місяцем. Різниця становила лише 44 копійки, тобто фрукти можна купити 32,40 грн/кг.

При цьому в Ашані ціни трохи нижчі – 32,30 грн/кг проти 32,50 грн/кг у Варусі. Яблука Айдаред в середньому пропонують по 40,70 грн/кг.

Ціни на яблука, дані Мінфін
Ціни на яблука, дані Мінфін

Середні ціни на полуницю зупинилися на рівні минулого місяця і наразі не змінювалися. За літню ягоду у супермаркетах просять 88,07 грн/кг. Варто зазначити, на початку сезону вартість полуниці зашкалювала, а за даними експертів минулого року вона була дешевшою на 25%.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Ціни на полуницю, дані Мінфін
Ціни на полуницю, дані Мінфін

Виноград суттєво впав у ціні – з 193,20 грн/кг до 171,66 грн/кг. При цьому ціна залежить від вибору супермаркету. У Метро його можна купити дешевше за 114,31 грн/кг, а в Новусі дорожче – 229,00 грн/кг.

Ціни на виноград, дані Мінфін
Ціни на виноград, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що приводи для радості є: які продукти в супермаркетах подешевшали на початку липня

Як повідомляв Знай.ua, розпалюйте мангал: липень почався зі зниження цін на м'ясо, скільки коштуватиме шашлик.

Також портал Знай.ua писав, що готуйте банки та огірочки для консервації: українцям показали ціни на сіль, цукор та оцет у супермаркетах