На українському ринку з'являється все більше сезонних овочів та фруктів, але ціни навіть на них сильно кусаються, не кажучи вже про минулорічний урожай.

Аналітики проекту EastFruit розібрали ситуацію та розповіли, що відбувається з цінами на ринку. Так, триває подорожчання торішніх овочів із борщового набору, проте врожай нового року потроху дешевшає.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Вартість ранньої цибулі знизилася завдяки тому, що збільшилася його пропозиція. До того ж дешевшає картопля, морква та буряки. Мінімальна ціна огірка з літніх теплиць опустилася вже нижче за 20 грн/кг, його теж на ринку стає більше. У той же час перець та кабачок продається дешевше, а томати – дорожчі.

У сегменті фруктів та ягід є здешевлення, крім садової суниці – ціни на неї зросли, а пропозиція скоротилася. Малина стає все більш доступною і продається вдвічі дешевше.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Малина на ринку, фото Суспільне Тернопіль
Малина на ринку, фото Суспільне Тернопіль

Поступово знижується вартість кавуна та дині, але при цьому вони все ще залишаються дорогими позиціями. Також експерти нагадують, що в Україні розпочався сезон смородини. Садівники перші партії продаються по 60-70 грн/кг.

Моніторинг цін, дані EastFruit та УкрОпт
Моніторинг цін, дані EastFruit та УкрОпт

Раніше ми писали про те, що сезон вже на порозі: скільки зараз коштують кавуни та дині, а також якими будуть ціни в майбутньому

Як повідомляв Знай.ua, не здумайте їсти черешню, яка з'явилася на ринках: кому з українців заборонено ягоди

Також портал Знай.ua писав, що розпалюйте мангал: липень почався зі зниження цін на м'ясо, скільки коштуватиме шашлик.