Сезон овочів та фруктів в Україні розпочався не дуже вдало насамперед для покупців, бо ціни зашкалювали. Однак з часом літні смаколики стають дедалі доступнішими.

Так, в українських супермаркетах пішли на спад ціни на огірки, помідори та болгарський перець. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Варто відзначити, незважаючи на здешевлення, вартість все одно залишається досить високою.

На початку липня кілограм огірків коштуватиме покупцям у середньому 44,99 грн/кг. Минулого місяця ціна була набагато вищою - 70,81 грн/кг. Зараз найвигідніші пропозиції є в Метро та Новусі, але все залежить від сорту огірків.

Ціни на огірки, дані Мінфін
Ціни на огірки, дані Мінфін

Червоні помідори також приємно радують зниженням ціни майже на п'ять гривень. У середньому їх зараз продають за 64,20 грн/кг. Рожеві подешевшали майже на 18 гривень, до 92,42 грн/кг, кілограм сливки подешевшав із 104,68 грн/кг до 89,60 грн/кг.

Навіть "золотий" перець знизився у вартості, але його все ще не можуть дозволити собі багато українців. Ціна впала із 203,77 грн/кг до 183,85 грн/кг. Дешевше овоч можна купити у Варусі та Ашані - 167,50 грн/кг та 169 грн/кг відповідно.

Ціни на перець, дані Мінфін
Ціни на перець, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що можна відкривати ферму: в українських супермаркетах знизили ціни на молоко, сир і сметану

Як повідомляв Знай.ua, не здумайте їсти черешню, яка з'явилася на ринках: кому з українців заборонено ягоди

Також портал Знай.ua писав, що сдача макулатури в Україні: як правильно підготувати її і скільки можна виручити у різних областях