Борщ – одна з найулюбленіших страв українців. Втім, готувати його стає дорожче ледь не з кожним місяцем. Так, у липні супермаркети підняли цінники на овоч, без якого не вийде приготувати страву. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі "Мінфін".

Українські супермаркети перерахували ціни на один із головних інгредієнтів для борщу – буряки. На початку липня коренеплід різко додав вартості - подорожчав більш ніж на 60%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 4 липня буряк у середньому продається по 17,65 гривні за кілограм. Ще у червні овоч можна було купити по 10,88 гривні за кілограм. Діапазон цін на продукт коливається в межах 12,40–22,90 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Водночас вартість молодих буряків становить 54,25 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цінник на овоч був помітно вищим – 60,89 гривні за кілограм. Купити буряки нового врожаю можна за ціною від 52,40 до 57,10 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Буряк. Фото: скрін Мінфін
Буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишимося без тортів Рошен і БКК? В Україні можуть злетіти ціни на шоколад через дитячу працю та беззаконня.

Також наш портал інформував, фруктовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте банки та огірочки для консервації: українцям показали ціни на сіль, цукор та оцет у супермаркетах.