Ніхто не може спрогнозувати коли закінчиться війна, проте планувати та прогнозувати економічні процеси по її завершенні вже зараз можна.

Фінансовий аналітик Олексій Кущ зазначив, що прогнозувати курс долара після завершення війни — це взагалі вже таке "економічне фентезі".

Долари. Фото: Telegram
Долари. Фото: Telegram

"Тобто тут така суцільна футурологія. Все залежатиме від формату завершення війни й формату відновлення. Якщо нам будуть надходити значні кошти від наших західних партнерів на відновлення, і це будуть дійсно ті цифри, які ми просимо в Лугано чи Лондоні, тоді гривня буде навіть посилюватися, тому що буде дуже сильний приплив валюти в країну", — пояснює економіст.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Якщо формат відновлення буде слабкий, тобто Україні будуть давати кошти лише на покриття внутрішніх бюджетних дефіцитів, тоді гривня залишатиметься стабільною, але не буде такого суттєвого її зміцнення, додає Олексій Кущ.

Станом на початок тижня, курс долара в Україні в середньому впав на 5 копійок до 37,40 грн, курс євро теж знизився на 5 копійок - до 41,05 грн.

Нагадаємо, ми писали, що отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги - важливі нюанси.

Як повідомляв "Знай.ua" на "Укрпошту" можуть подати до суду: "Не боїтеся позовів?".

Також "Знай.ua" інформував, скільки українцям виплачують у разі мобілізації: суми та обмеження.