З червня в Україні підвищили тарифи на електроенергію, що ускладнило життя багатьом споживачам, оскільки суми у платіжках значно злетіли. Однак у Раді стверджують, що враховували наслідки такого рішення.

Щоб підтримати українців, уряд вжив низку заходів для спрощення механізму отримання субсидій, які покривають витрати на оплату комуналки, повідомив голова комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Андрій Герус, РБК
Андрій Герус, РБК

Він зазначив, що підвищення тарифу відчули не лише споживачі, а й енергокомпанії, оскільки завдяки вирученим коштам вдасться відремонтувати пошкоджені об'єкти, станції тощо. Проте, ухвалюючи таке важливе рішення, влада зробила все для підтримки соціально незахищених верств населення.

"Для цього прийнято низку рішень, які спрощують процес отримання субсидій, скорочують вимоги до необхідної документації", - наголосив Герус.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Крім того, для українців створили можливість оформлення субсидій через додаток "Дія", що також суттєво спростило цю процедуру. Тож усі, хто має право на субсидію, обов'язково її отримають.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Щодо підвищення тарифу на газ, то голова комітету ВРУ з питань енергетики запевнив, що цього року це питання не розглядається і змінювати нічого не планується.

Раніше ми писали про те, як нараховується субсидія та обов'язковий відсоток платежу: питань не залишиться

Як повідомляв Знай.ua, останній шанс: "Нафтогаз" звернувся до українців із важливим нагадуванням.