Українців продовжують лякати цінами на такі популярні овочі як морква та цибуля. Першого тижня липня супермаркети перерахували ціни на продукцію, але радості покупцям це не додало. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Морква та цибуля – овочі, які рекордно подорожчали з початку 2023 року. Це зокрема пов'язано з тим, що запаси продукції досить швидко вичерпалися у сховищах українських виробників.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Морква

Станом на 6 липня середня вартість моркви становить 70,57 гривні за кілограм. Для порівняння, у червні середній цінник був нижчим – 69,34 гривні за кілограм. Молода морква у супермаркетах також дорожчає. Цінник на продукцію піднявся з 57,39 до 63,00 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Цибуля

Середня вартість цибулі залишається рекордно високою, проте, якщо порівнювати з попереднім місяцем, то овоч подешевшав. Цінник знизився з 63,47 до 59,90 гривні за кілограм. Молоду цибулю можна купити в середньому по 44,42 гривні за кіло. Для порівняння, у червні він коштував 53,54 гривні за кілограм.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінник злетів на 60%: у супермаркетах "позолотів" овоч, без якого не зварити борщ.

Також наш портал інформував, молоко, хліб та яйця: Кабмін продовжив держрегулювання цін на продукти, чи варто українцям радіти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте банки та огірочки для консервації: українцям показали ціни на сіль, цукор та оцет у супермаркетах.