В Україні липень розпочався зі зниження цін на живець свиней забійних кондицій. Порівняно з попереднім тижнем вартість знизилася на 1,2%. Про це повідомили в асоціації "Свинарі України".

Аналітики зазначають, що закупівельна вартість на живця свиней упала на 1,2%, але регіональна розбіжність цін збереглася. Наприклад, у центральних областях закупівельні ціни варіювалися від 81 до 84 гривень за кілограм, а у західних – від 80 до 82 гривень за кіло.

М'ясний ринок. Фото: скрін youtube
М'ясний ринок. Фото: скрін youtube

Представники м'ясопереробки вважають, що до ослаблення цін призвело до посилення тиску охолодженої свинини через уповільнення реалізації. Також певну роль відіграє регіональна розбіжність цін – підживлює конкуренцію між постачальниками.

М'ясний ринок. Фото: скрін youtube
М'ясний ринок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Втім, фахівці не прогнозують подальшого зниження цін через обмежену пропозицію свинини та можливого пожвавлення кінцевого попиту.

"Водночас низка операторів сподіваються на пожвавлення кінцевого попиту на початку липня, а інші констатують, що обмеженість пропозиції кондиційної свинини надалі підтримуватиме ціни закупівлі на високому рівні", - зазначають аналітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна наїстися від пуза: супермаркети змінили ціни на сосиски та сардельки, скільки коштують.

Також наш портал інформував, голод не має шансів: які українські супермаркети продають найдешевші макарони, гречку та рис.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте банки та огірочки для консервації: українцям показали ціни на сіль, цукор та оцет у супермаркетах.