Українців хоч трохи, але заспокоїли скасуванням підвищення цін на воду. Адже вже підвищилася вартість електрики, що суттєво вдарило по кишені.

А зараз літо та в спеку українці активно використовують вентилятори та кондиціонери. Звичайно, решту коштів мешканців нашої країни "з'їдає" холодильник, а точніше - його наповнення. Як змінилися ціни на основні складові їжі українців? Особливо зараз, коли почався сезон консервації і сіль з цукром стали так необхідні. На жаль, ціни лише зросли. До основних "добавок" приєдналася і олія. Лю це можна дізнатися завдякиданими Мінфіну.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Цукор

Кілограм цукру в липні коштуватиме в середньому 33,96 грн./кг, хоча в червні ціна становила 33,72 грн./кг. Зазначимо, що станом на 1 липня 2022 року ціна була на рівні 30,42 грн/кг.

Сіль

Понад 3 гривні за місяць додала вартість солі. У червні кілограм коштував 30,28 грн., а у липні – 33,70 грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Ціни на сіль та цукор у липні 2023, дані Мінфіну
Ціни на сіль та цукор у липні 2023, дані Мінфіну

Соняшникова олія

Помітно зросли ціни на олію. У липні помітніше подорожчала олія "Олейна" - з 57,83 грн. до 60,53 грн., а "Щедрий Дар" 850 мл - з 60,81 грн. до 63,37 грн.

Ціни на соняшникову олію в липні 2023, дані Мінфіну
Ціни на соняшникову олію в липні 2023, дані Мінфіну

Нагадаємо, що в Україні похитнулися ціни на свинину: на що чекати далі. Як змінилася вартість та чи продовжиться тенденція зниження цін.

Раніше ми повідомляли, що ціни на межі фантастики: скільки українцям коштуватиме морква і цибуля в липні. Українцям показали, як змінилися ціни на популярні овочі.

Також стало відомо, що українцям роздають продукти від благодійників як оформити заявку на набір.