В Україні вже не один рік точаться розмови про важливість мови і багато хто приходить до висновку, що нічого російського в нашій країні бути не повинно.

Звичайно ж, це вкрай "ображає" наших східних сусідів, які від сторіччя до сторіччя намагаються знищити українську націю. Саме тому вони несуть свою пропаганду навіть до Європи. Із жертвою такої пропаганди зіткнувся і Президент України Володимир Зеленський. Це сталося під час його нещодавнього спілкування з журналістами у рамках візиту до Чехії.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Чоловік поцікавився, чи будуть у нашій країні після перемоги над Росією на чолі з володимиром путіним виселять російськомовних українців. Володимир Зеленський дав гідну відповідь, яку підтримають усі українці.

Президент заявив, що такі наративи навіяні російським диктатором, а люди вірять у цю нісенітницю. Зеленський пояснив, що одне з головних гасел Росії, яким вони виправдовують повномасштабне вторгнення, це "підтримка російськомовного населення". Однак щодня російські загарбники завдають ударів саме по тих регіонах – східних, де цього населення було більше.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Бахмут, фото: Instagram
Бахмут, фото: Instagram

"І чому росія не має підтримки? Тому що головне гасло росії - що вони підтримують людей, які говорять російською - помножено на нуль. Тому що вони вбили більшість людей, які говорили російською. Тому що вони знищили повністю східні міста - Маріуполь , Бахмут ... Просто вбили все населення " ,
- жорстко відповів Зеленський.

Крім того, він пояснив, чому суспільство почало переходити українською мовою. Зеленський наголосив, що українці ненавидять росію, тому не хочуть спілкуватися мовою країни-агресора. Він також наголосив, що в Україні не збираються нікого "виселяти" через російську мову, адже в країні ніколи не утискали людей через це.

"Тому, про що ми говоримо? Кого і куди витісняти? Через мову такої ніколи в Україні не було" , - наголосив Президент України.

@sokolov0077

#Для вас Россияне уже понятно.?

♬ оригинальный звук - 🇺🇦🦅SОКОL🦅

Нагадаємо, що британський військовий втік із НАТО , щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка.

Раніше ми повідомляли, що переговори Зеленського та путіна можуть бути у вересні: таролог розповіла про перемогу України у війні.