Для наших читачів, які стежать за цінами на найпопулярніші сезонні овочі, є важливі новини. На ринках та супермаркетах можна помітити зліт цін на деякі продукти, проте, як прогнозують експерти, подорожчання картоплі не буде.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від порталу EastFruit.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Повідомляється, що українські виробники пропонують до продажу цей овоч по 16-24 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше.

Експерти вважають, що причинами зниження цін на картоплю є покращення погодних умов та відновлення збиральних робіт у більшості регіонів країни.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" показав тариф на газ у червні: до яких платіжок готуватися 744 гривні або на 80% більше: Кабмін поставив крапку у питанні тарифів на світло Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування Українцям затвердили нові тарифи з 1 червня: комуналка стане ще більшим ударом
Показати ще

Молода картопля. Фото: Youtube
Молода картопля. Фото: Youtube

"При цьому якість пропонованої продукції найчастіше невисока, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті", - пояснюють аналітики.

Хоча на початку липня роком раніше ціна на картоплю в Україні була в середньому на 38% нижчою, ніж сьогодні, експерти не виключають, що зниження цін на цей овоч може зберегтися й надалі зі збільшенням пропозицій цього продукту на ринку.

Також варто нагадати нашим читачам, що вартість ранньої цибулі знизилася завдяки тому, що збільшилася його пропозиція. До того ж дешевшає картопля, морква та столові буряки.

Мінімальна ціна огірка з літніх теплиць опустилася вже нижче за 20 грн/кг, його теж на ринку стає більше. У той же час перець та кабачок продається дешевше, а томати – дорожчі.

Нагадаємо, заготовки на зиму вже зробили? Українцям розповіли, що відбувається з цінами на овочі, фрукти та ягоди.

Раніше повідомлялося, розпалюйте мангал: липень почався зі зниження цін на м'ясо, скільки коштуватиме шашлик.

Також, в Україні відчутно просіли ціни деякі фрукти: що можна купити дешевше.