Національний банк України випустив декілька пам'ятних монет на честь різноманітних подій повномасштабної війни. Ними мріють володіти не лише прості українці, а й нумізмати.

Пам'ятні монети можна продавати колекціонерам, які готові заплатити за них кругленьку суму. Пропозиції про купівлю/продаж є на різних аукціонах та майданчиках.

Так, монету "30 років незалежності України" не можна купити офіційно, але перекупи дають таку можливість. Вартість такої номіналом в одну гривню становить 3200 гривень на онлайн-майданчику.

Монета "30 років незалежності України", violity
Монета "30 років незалежності України", violity

А ось монету "Совка розкішна", випущену 2020 року на честь рідкісного виду комахи з Полісся та Криму, продають за 2 900 гривень на аукціоні, тоді як у НБУ її пропонують за 2 339 гривень. Якщо залучити більше покупців – сума зросте.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Монета "Совка розкішна", скриншот
Монета "Совка розкішна", скриншот

Монета "350-річчя Конотопської битви" на сайті НБУ вже не продається, та як її було введено в обіг ще у 2009 році, але колекціонери цікавляться нею. Одну з таких продають за 2499 гривень.

Монета "350-річчя Конотопської битви", violity
Монета "350-річчя Конотопської битви", violity

Монету "Народжений в Україні" було випущено у 2023 році, тому її ще можна придбати у вільному доступі. Незважаючи на новизну, ціни пристойні. Наприклад, на аукціоні її можна придбати зі стартовою ціною 3300 гривень.

Монета "Народжений в Україні", violity
Монета "Народжений в Україні", violity

Нагадаємо, гривня похитнеться: аналітики розповіли, на скільки подорожчає долар до кінця 2023 року.

Раніше ми писали про те, що українцям продають контрафактні суміші під виглядом натуральної кави: чим небезпечний такий "напій"