У православному церковному календарі день присвячується святому Самсону.

Сеногноєм день у народі прозвали за те, що в цю пору часто йдуть зливи, від яких суха скошена трава починає гнити. Інші назви свята: "День Самсона", "Самсонів день", "Самсон Дивний", "Самсон Сонячний".

Наші пращури помітили, що у цей день наші пращури помітили. Вони приводили коней у храми і окропляли їх лопухами, змоченими святою водою. Робили це, щоб тваринам вистачило енергії для повторного орання полів. Якраз був розпал сіножаті, тому працювали всі. Усі дуже боялися, що погода може змінитись і все сіно згниє. Тому і день називався Самсон Сіногною. А щоб усе сіно не зіпсувалося, а навпаки висохло на сонці, перед роботою слід було попросити Самсона не поспішати з дощами.

[img desc=""]567190[/img

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то буде йти дощ. Якщо ж сіно сьогодні зелене, то буде добрий урожай гречки, а якщо сіно згниє, то краще зростатиме просо.

За традицією цього дня потрібно покликати мандрівників додому, пригостити вечерею та надати ночівлю, якщо вона їм потрібна. Заможні люди повинні дати милостиню. Вважається, що чим більше даси цього дня, тим більше буде прибуток. Дітей потрібно легенько побити три рази лопухом, щоб дитина "не була лопухом". Тоді дитина виросте розумною.

Дитина, фото: скріншот з відео
Дитина, фото: скріншот з відео

Можна ще сьогодні зробити пояс із сіна, його одягали за радикуліту. Розтягування та різні болі в спині. Ще сьогодні сни збувають і означають таке:

  • побачити вінок на голові - до неприємної слави;
  • порожня сулія - ​​до пиятики;
  • перебирати старі речі – до злиднів;
  • читати вивіски – до дорогої обновки;
  • побачити у небі знаки – до біди;
  • говорити з Богом - застереження;
  • заглядати в порожні кімнати – на злодійство;
  • вимірювати що-небудь - на досаду;
  • слини ковтати - до втрати ваги.

Сон, засинання. Фото: Знай.ua
Сон, засинання. Фото: Знай.ua

Що не можна робити 10 липня

Сьогодні не можна нікому відмовляти у допомозі, особливо мандрівникам. Не варто і скупитися, якщо подаєте милостиню. Вважається, що чим більше ви подасте цього дня, тим більше буде ваш прибуток, і навпаки.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав серйозне попередження, а українці довідалися, що потрібно пройти до перемоги: "Це удар у спину".

Раніше ми повідомляли, що яйця знову дорожчають: українські супермаркети поділилися цінами та на молоко із хлібом.