При умові отримання середньої зарплати, сума пенсії складе 4,5 тисячі гривень. І то лише за умови 35 років стажу.

Середня заробітна плата за I квартал 2023 року зросла на 3,1% порівняно з березнем 2022 року. Зараз вона становить 13 423 грн. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

Для пенсії у розмірі 10 тисяч гривень зараз потрібно отримувати близько 33 тисяч гривень. І мова йде лише про офіційну зарплату, з якої роблять внески до Пенсійного фонду. З мінімальною зарплатою отримувати більш як 2 093 гривні навряд чи вийде.

Низькі пенсії — це одна із ключових проблем в Україні. Це призводить до того, що значна кількість українців отримує менше прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

Крім того, це негативно впливає на купівельну здатність. Українські пенсіонери часто живуть за межею бідності, адже вони отримують менше фактичного, а не розрахункового прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, ми писали, що українець вважає, що в "Ощадбанку" працюють шахраї: збільшили кредитний ліміт пенсіонеру під час війни без будь-яких підтверджень.

Як повідомляв "Знай.ua", Інтерпайп за допомогою чиновників знищує газовидобувну галузь в Україні

Також "Знай.ua" інформував, мінімальна пенсія у розмірі 4200 гривень: хто отримав право на такі виплати.