Ресторан, який впровадив конкурс на швидке поїдання пельменів, можуть оштрафувати, адже влада зазначає, що проведе розслідування.

Власникам інкримінують порушення закону про заборону марнування їжі. Заклад рекламував конкурс в соціальних мережах, щоб привабити відвідувачів, але рекламу також побачила Державна адміністрація з регулювання ринку Китаю. Про це повідомляли на CNN.

Смажені пельмені, фото: Знай.ua
Смажені пельмені, фото: Знай.ua

Інцидент стався у південно-західній провінції Сичуань. Місцевий ресторан оголосив конкурс на швидкісне поїдання 108 пельменів. Переможець змагання отримує безкоштовну їжу.

У Китаї з 2021 року діє закон про заборону марнування їжі. До цього китайський уряд гостро критикував блогерів, які робили контент на основі того, як вони їдять.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Заморожені пельмені
Заморожені пельмені

Якщо доведуть, що ресторан порушив закон, тобто «спонукав або вводив в оману клієнтів, щоб вони робили надмірні замовлення і щоб спричинити явне марнотратство», його оштрафують на $1 400.

Нагадаємо, ми писали, що сіль і цукор продають українцям за новими цінами: витратитися доведеться ще більше.

Як повідомляв "Знай.ua", куди там Крістіні Орбакайте: молодша дочка Алли Пугачової Ліза вразила схожістю з мамою.

Також "Знай.ua" інформував, частина українців по-новому отримуватиме комунальні платіжки: на кого чекають нововведення.