Ринок праці в Україні відновлюється після масової міграції населення та інших наслідків війни, але вже після закінчення бойових дій країна потребуватиме певних фахівців, як повідомили в уряді.

Так, коли закінчиться війна, у країні буде великий попит на фахівців у медичній та соціальній сферах.

З цієї причини Кабінет міністрів планує збільшити держзамовлення на їхню підготовку в навчальних закладах. Йдеться про медиків, реабілітологів та соцпрацівників. Реалізувати план хочуть вже 2023 року.

Медикаменти. Фото: Youtube
Медикаменти. Фото: Youtube

"Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Сьогодні наша держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах. Їхня підготовка має розпочатися вже зараз. Глава уряду дав завдання всім відповідальним міністерствам опрацювати можливість збільшення держзамовлення, зокрема, на медиків, реабілітологів та соцпрацівників уже з цього навчального року", – йдеться у повідомленні уряду.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Крім того, Україна потребуватиме саперів, будівельників та інших професіоналів, оскільки відновлення країни після вторгнення росії стане "наймасштабнішим проектом з часів Другої світової війни", за словами прем'єр-міністра.