В уряді внесли зміни у роботу аптек. Відтепер їм забороняють вказувати вартість ліків на рекламних вивісках, щоб убезпечити українців від обману, адже аптеки таким чином влаштовували "замануху".

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram-каналі. На черговому засіданні депутати ухвалили постанову, щоб змінити ліцензійні умови оптової та роздрібної торгівлі медикаментами.

Аптека, фото: ukrinform
Аптека, фото: ukrinform

З цього часу аптеки не можуть вказувати ціни на препарати на банерах, вивісках та інших зовнішніх рекламних конструкціях.

У той же час торговим точкам дозволили використовувати таку рекламу, щоб вказувати найменування ліцензіатів, аптек або торгових марок.

Однак це діє за умови, що найменування не міститиме жодних натяків на вартість ліків, що може вплинути на наміри споживача щодо придбання товарів у такому закладі.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС

Також аптекам забороняється всіляко маніпулювати різними соціальними групами, зокрема пенсіонерами, а ще вказувати будь-яку інформацію, яка може ввести в оману споживача. Наприклад, не можна порівнювати установу з іншими аптеками.

Раніше ми писали про те, що можливість обнести вас у нитки: українці скаржаться на послугу "Екстренні гроші" від ПриватБанку.

Як повідомляв Знай.ua, в "Укрпошті" масово переводяться на 45-хвилинні робочі дні - зарплата нижча, ніж будь-де

Також портал Знай.ua писав, що Ощадбанк почне перевіряти та блокувати рахунки: хто і коли має пройти ідентифікацію