Психологи попереджають про небезпеку запеклої віри у гороскопи та карти Таро.

Це може бути небезпечно для вашої психіки, оскільки ви підсвідомо перекладаєте відповідальність на "волю випадку". Про це повідомила психологиня Стелла Худжамова.

Карти таро, фото: вільне джерело
Карти таро, фото: вільне джерело

"Віра в прикмети, забобони, гороскопи з інтернету і подібні штуки значно посилюється саме в тяжкі часи. І це відбувається зараз. Саме в періоди концентрації страхів, горя, психологічної, економічної та соціальної нестабільності суспільства на сцену виходять і гріються у променях слави інфоцигани, псевдоспеціалісти, а також гадалки, маги і вся інша нечисть", — зазначила психологиня.

Психологиня пояснює, що так звані "експерти" знають головне, що людям потрібно відчуття безпеки, контролю над ситуацією і впевненості в завтрашньому дні.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

На цьому віртуозно грають ці профі з промивання мозку, коли обіцяють вам, що все буде добре без будь-яких ваших зусиль і "за 2-3 тижні.

Вони дають це відчуття людям, і люди сплачують за це гроші, отримуючи таким чином свою магічну пігулку, яка в найкращому випадку має ефект плацебо (тобто лікувального ефекту не приносить, але і шкоди — теж), а в гіршому — повністю послаблюють людину, позбавляючи опори на себе.

Гороскоп, знаки Зодіаку, зображення: Pinterest
Гороскоп, знаки Зодіаку, зображення: Pinterest

Вона додає, що в терапії психологи не дають магічних пігулок та не годують обіцянками.

"Але ми працюємо над страхами, негативними звичками, розбираємося з причинами тривоги і розпачу, дивимося в обличчя всім негараздам і вчимося справлятися із ними. Не закривати очі, а справлятися. Ми вибудовуємо основу, на яку ви зможете спиратися завжди", — додала психологиня.

Нагадаємо, ми писали, що вино з ягід, яке зможе зробити кожен: з ним ви забудете дорогу в алко відділ, простий рецепт.

Як повідомляв "Знай.ua" астрологи назвали жінок із найгострішою "чуйкою" за роком народження.

Також "Знай.ua" інформував, визначте свою унікальну силу за датою народження.