Через повномасштабне вторгнення росії, багато українців змушені були виїхати закордон, або на більш безпечні території в межах країни, щоб врятувати власне життя.

Переселенці. Фото: скриншот Youtube
Переселенці. Фото: скриншот Youtube

Для внутрішніх переселенців в Україні діє проєкт "Прихисток", завдяки якому вони можуть знайти для себе тимчасове житло.

Українцям, які розмістили в себе вдома ВПО він дає можливість отримати грошову компенсацію від держави.

Тепер надати прихисток можуть і українці, які перебувають закордоном.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Суть програми так само полягає в тому, щоб надати своє житло в Україні переселенцям.

Це питання обговорили на нараді Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, пише Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Віцепрем’єрка Ірини Верещук доручила опрацювати спрощення процедури підтвердження даних, щоб власники нерухомості, які зараз за кордоном, теж могли надавати переселенцям житло за цією програмою.

Цей проєкт фінансується за кошти Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ).

Переселенці. Фото: Youtube
Переселенці. Фото: Youtube

Як повідомив представник цієї організації, виплата компенсації громадянам за житлово-комунальні послуги за березень-квітень має розпочатися до 20 липня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв бонус до грошових виплат: переселенці можуть подати заявку на нову гуманітарну допомогу.

Також наш портал інформував, українцям продовжують виплачувати по 6600 грн: отримати тепер можуть не тільки біженці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям безкоштовно роздають продуктові набори, ліки та корм для тварин: де і як отримати.