Зовсім недавно було проведено наукове дослідження, що наблизило людство до того, що ми все ж таки зможемо уповільнити старіння і жити набагато більше на землі, ніж раніше.

Наприклад, стало відомо, що препарат від гіпертонії – рілменідин – допомагає цьому процесу. Про це повідомляє ScienceAlert .

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Дослідження намагається впровадити ідею обмеження калорій, зменшивши кількість енергії, одержуваної з їжею, однаково отримуючи необхідні поживні речовини. Рілменідин, якраз таки, і потрапив у поле зору вчених, оскільки цей препарат імітує ефект обмеження калорій, обманюючи клітини і змушуючи поводитися так, ніби вони одержують менше енергії.

Препарат вводили і молодим, і старим черв'якам, що використовуються в багатьох наукових дослідженнях через схожість генів із людськими. У результаті черв'яки прожили довше. Цей ефект можна було спостерігати і у мишей. У клітинах було виявлено особливий сигнальний рецептор (nish-1), що грає, на думку експертів, ключову роль ефективності рилменидина.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Важливо пам'ятати, що дослідження проводилися виключно на тваринах, які все ж таки не є людьми. Тому потрібно пройти ще довгий шлях до моменту, коли буде підтверджено, що прийом цього препарату вплине на антивікові дії по відношенню до нашого організму.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, які вітаміни не можна поєднувати: лікарка пояснила, чим це загрожує і дала цінні рекомендації

Як повідомляв "Знай.uа", вчені дізналися, як покращити роботу серця всього одним овочом - борщик без нього нікуди

Знай.ua писав, старість прийде набагато раніше: нутріціолог назвала продукти, що крадуть молодість