Сезон овочів цього року відзначився високими цінами, але згодом вони все ж таки починають знижуватися. Так, здешевлення торкнулося капусти, і експерти очікують, що така тенденція збережеться на майбутнє.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Зниження цін пов'язане з тим, що на українському ринку значно зросла пропозиція капусти, але водночас попит серед споживачів залишається невисоким.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube
Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Наразі фермери пропонують свою продукцію по 12-16 грн/кг, залежно від якості та обсягу партії. Це в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше.

" За словами виробників, знижувати ціни вони змушені передусім під тиском дуже стриманого попиту. Оптові компанії та роздрібні мережі закуповують капусту лише невеликими партіями для поточного продажу, посилаючись на низьку зацікавленість з боку споживачів", - розповіли українцям.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Пропозиція на ринку збільшилася завдяки тому, що низка господарств відновила активне збирання капусти середніх сортів, коли покращилися погодні умови.

Вирощування капусти, фото bb.lv
Вирощування капусти, фото bb.lv

Також аналітики зазначили, що вартість білокачанної капусти сьогодні знизилася в середньому вже на 44%, якщо порівнювати з першою половиною липня 2022 року.

Нагадаємо, в Україні очікується суттєве подорожчання різних послуг: що спровокує зростання цін

Раніше ми писали про те, що пільги у розмірі 100%: деякі пенсіонери можуть не платити за комуналку

Як повідомляв Знай.ua, молоко, сметана і сир: скільки українцям коштуватимуть продукти в супермаркетах