На початку літа ціни на різні види м'яса знижувалися, що не могло не тішити, проте експерти прогнозують подорожчання вже найближчим часом.

Вартість яловичини, свинини та м'яса птиці впала в червні на 0,3-3%, якщо порівнювати з травнем. Вже незабаром цінова тенденція може змінитися через те, що в країні підвищили тарифи на електроенергію та повернули паливні податки на довоєнний рівень.

Ціни на м'ясо, скріншот: Minfin
Ціни на м'ясо, скріншот: Minfin

За прогнозом аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Максима Гопки, ціни зростуть на 5%. Водночас в Інституті аграрної економіки очікують, що подорожчання буде не таким суттєвим.

"Яловичина, свинина та м'ясо птиці в липні-серпні можуть зазнати незначного подорожчання - на 1,5-3%", - попередили українців.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також експерти повідомляють, що не варто очікувати на сезонне падіння цін на яйця, але існує ризик, що до осені вартість злетить.

"Цього року спостерігається здешевлення та фіксація товару трохи раніше. Через військові дії в ряді регіонів господарства населення зруйновані, занедбані, тому що люди переміщені. Тобто відбувається здешевлення яйця, але ціна не падатиме, як у попередні роки, буде стабілізація і до осені зростання", - розповів гендиректор "Української аграрної конфедерації" Павло Коваль.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що супермаркети показали врожай: скільки в Україні коштують молоді морква, капуста та картопля.

Як повідомляв Знай.ua, українцям почали надходити підозрілі листи на тему рахунків: про що попереджають