У церковному календарі присвячується день пам'яті іконописця Андрія, святого православної церкви. Інші назви свята: "Андрій", "Наливи", "Марфа".

Селяни цього дня, з головою поглинені сіножаттю, не випускали з поля зору хлібні ниви.

Андрій Рубльов
Андрій Рубльов

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то буде йти дощ. Сьогодні ж чистили вівсяне поле та готували кашу з вівса. Спочатку її треба було дати коням, а вже потім можна було братися до каші самим. Тоді коні будуть сильними та витривалими.

Господиням можна спекти вівсяне печиво, пригостити друзів, сусідів, мандрівників та жебраків. Це буде чудовим жестом та приводом зустрітися. Дівчатам, які хочуть швидше вийти заміж, потрібно зварити кисіль з вівса і з'їсти його на самоті. З'їдати треба повністю, навіть облизати тарілку. З неї потім весь день треба їсти та іншу їжу. А ввечері повну тарілку треба поставити на підвіконня і прошепотіти: "Наречений голодний ішов, та миску мою знайшов, з неї поїв, мене забрати з собою захотів". Потім тричі перехреститеся і лягайте спати. За прикметою після цього дівчина зустріне свого нареченого, який буде вірний їй усе життя.

Популярні новини зараз
Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні
Показати ще

вівсяне печиво
вівсяне печиво

Цього дня є традиція збирати вишні. Першу жменю треба з'їсти незаміжнім дівкам, не втираючи рота. Тоді за прикметою на їхні солодкі губи злетять усі хлопці. З дівчатами ходили діти та їли вишню, щоб весь рік не хворіти. Тому що вважається, що вишня має цілющу силу.

Якщо у сім'ї часто сваряться, то треба цього дня попросити допомоги у яблуньки. Треба зірвати з неї яблуко та розрізати на 2 половини. Одну з'їдає чоловік, другу – дружина. Решту плід закопують у молодого дерева.

Щоб нечисть не пробралася до будинку, його треба обкурити димом зі звіробою. Взагалі і гілочку звіробою теж краще повісити над порогом.

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Що не можна робити 17 липня

Цей день не менш небезпечний, ніж попередній, не робіть нічого нового. Не можна сьогодні позичати і віддавати борги, інакше це призведе до фінансових труднощів. Краще сьогодні не вирушати в дорогу і не торгувати, але, якщо хочете, краще зробити це в другій половині дня, як і спланувати відпочинок.

Нагадаємо, що астролог Поліна Павлова вразила новим прогнозом закінчення війни: колись перемога.

Раніше ми повідомляли, що сезон шашлику добігає кінця? Українців попередили про подорожчання м'яса найближчим часом .