Влітку, як ніколи, дуже хочеться наїстися усіляких смаколиків у вигляді свіжих овочів, фуктів та ягід.

Безперечно, саме жакі сезон у багатьох асоціюється з молодою картоплею з укеропом, вареною кукурудзкою, соковитими кавунами, медовими динями... На жаль, через високі ціни і втрату великої частини врожаю з південних областей, не всі українці зможуть порадувати себе цими літніми традиційними . Однак ми хочемо допомогти нашим читачам та розповісти. які ціни на них зараз, щоб ви трохи зорієнтувалися в цифрах і змогли вибрати те, що вам підходить.

Кукурудза на багатті, фото: Знай.ua
Кукурудза на багатті, фото: Знай.ua

Всі дані змогли зібрати завдяки інформаційній роботі на порталі "Мінфін".

Кавун

Цінник на кавун в Ашані стартує від 33,90 грн/кг і досягає 49,90 грн/кг (без кісточок). Варус пропонує кавуни від 41,90 грн/кг (Греція Бостон) до 178,90 грн/кг (імпортний). А ось у МегаМаркеті кавун можна придбати за 39,90 грн/кг. Без кісточок – 49,90 грн./кг.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ціни на кавун у липні 2023, дані Мінфіну
Ціни на кавун у липні 2023, дані Мінфіну

Кукурудза

Так, станом на 16 липня в Ашан упаковку небагато кукурудзи можна придбати за 128,20 грн. У МегаМаркеті один качан коштуватиме 45,60 грн.

Диня

В Ашані вартість дині стартує від 74,90 грн/кг та сягає 76,90 грн/кг. У метро диню можна придбати за 59,90 грн/кг. Диня Канталупа продається за 69,90 грн/кг.

Ціни на кукурудзу та диню в липні 2023, дані Мінфіну
Ціни на кукурудзу та диню в липні 2023, дані Мінфіну

Нагадаємо, що пропозиція овочів на ринку зростає , був би попит: в Україні знижуються ціни на капусту.

Раніше ми повідомляли, що сезон шашлику добігає кінця? Українців попередили про подорожчання м'яса найближчим часом.