Дехто з українців має право вийти на заслужений відпочинок достроково. Нещодавно уряд оновив список таких громадян, зокрема, тепер ця можливість є у тих, хто втратив роботу.

Кабмін затвердив новий Порядок реєстрації, перереєстрації, зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нагадують у Юридичному пораднику.

Центр зайнятості, кадр з відео
Центр зайнятості, кадр з відео

Так, право на достроковий вихід на пенсію за віком отримали особи, які втратили роботу, яким до досягнення пенсійного віку залишилося не більше півтора року.

Однак така норма діятиме за певних умов:

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"
Показати ще
  • Реєстрація особи у центрі зайнятості протягом 30 календарних днів з дати звільнення;
  • Відсутність особи протягом 7 календарних днів відповідної роботи відповідно до Закону України "Про зайнятість населення";
  • Наявність страхового стажу необхідного призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Також українцям повідомили, що згідно з ухваленою постановою, реєстрація, перереєстрація та припинення реєстрації безробітних під час дії військового стану можна здійснити кількома способами. Зокрема, під час безпосереднього відвідування ЦЗ, в електронній формі через портал або додаток "Дія", а також через веб-сайт Державного центру зайнятості.

Раніше ми писали про те, що під час війни знизилася зарплата: як у ПФУ розраховуватимуть новий розмір пенсії

Як повідомляв Знай.ua, дочекалися: українці отримуватимуть пенсії від 7500 грн, ще й із доплатами до 100%