У червні відбулося підвищення тарифів на електроенергію, після якого в Україні побільшало громадян, які бажають оформити субсидію. Про це заявила голова підкомітету з видатків держбюджету комітету Верховної Ради України з питань бюджету Леся Забуранна.

Збільшення кількості субсидіантів у неопалюваному сезоні не є критичним, оскільки немає значних витрат на опалення. Отже, до початку опалювального сезону проблем із виплатами не повинно бути. Загалом цього року на житлові субсидії передбачено понад 25 мільярдів гривень.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Леся Забурана зазначила, що у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію кількість охочих отримати житлову субсидію продовжить зростати, зокрема, з настанням зимового періоду.

"Влітку вона в середньому становить 300-400 гривень, у зимовий період це близько півтори тисячі гривень. Враховуючи зростання цін на електроенергію, така кількість претендентів на субсидію зросте", - заявила Забурана.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

До речі, раніше в уряді заявляли, що отримати субсидію зможуть усі українці, які цього потребують і необхідні кошти для фінансування допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що втрата субсидії через підвищення пенсії: українцям запропонували перевірити свої квитанції.

Також наш портал інформував, що субсидії зможуть отримати ще більше українців: нові правила надання допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, поки підвищували тарифи, ніхто не зрозумів скільки доведеться платити за газ: точні суми у платіжках.