Коли колишній власник ПАТ Комерційний банк Фінансова ініціатива Бахматюк ще мав банки, вони брали в НБУ кредити рефінансування.

Бахматюк особисто доручився за них, тепер має розплачуватися. Після не повернення одного з них, виданого у 2014 році банку "Фінансова ініціатива", суд і ухвалив рішення. Про це повідомив НБУ.

Олег Бахмантюк. Фото: Youtube
Олег Бахмантюк. Фото: Youtube

Оскільки 200 млн. грн. вже погашено за рахунок продажу заставного майна банку, то Бахматюку залишиться доплатити 1,8 млрд. грн, — йдеться у повідомленні

Загалом у Нацбанку в судах 6 справ щодо рефінансу для "Фінансової ініціативи" та VAB банку, в яких поручителем виступає Бахматюк. на 8 млрд грн.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відзвітувала, що відправила до суду справу проти ексглави Держфіску Романа Насірова та його радника, які взяли від агробанкстера Олега Бахматюка $5,5 млн і €21 млн за проведення у 2015-2016 роках операцій з відшкодування ПДВ для компаній агрохолдингу . Сума хабара фіксована – 20% суми відшкодування.

Як зазначають, антикорупційні органи тепер "найбільшим хабаром в історії" називають саме цю справу, а не справу, що розвалюється на частини, про хабар від Миколи Злочевського голові САП Назару Холодницькому.

Треба зазначити, що Бахмантюк втік у Відень від початку повномасштабної війни, та перебуває там.

Нагадаємо, ми писали, що у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так вже й багато.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні з 20 липня з'являться нові купюри номіналом 1000 грн: як вони будуть виглядати і куди подіти старі.

Також "Знай.ua" інформував, комуналка під час війни: як платити меньше тим, хто проживає закордоном.